מבוא לרפואה סינית ומודעות

מבוא לרפואה סינית ומודעות

שפת הגוף ונורות אזהרה
הרפואה הסינית היא רפואה עתיקה המתבססת על ידע בן 5000 שנה. ידע זה מאפשר לנו להבין את שפת הגוף.
על פי הרפואה הסינית, לגופנו יש שפה ודרכים שונות "לומר" לנו דברים.
בכדי להמחיש נקודה זו נמשיל את הגוף למערכת. בכל מערכת מתוחכמת ישנו מנגנון בקרה המיועד להתריע מפני תקלות בתוך המערכת.
מנגנון בקרה זה קיים מפני שפעמים רבות, כשיש בעיה מסוימת במנגנונים הפנימיים של המערכת, הדרך היחידה לדעת עליה היא באמצעות מערכת הבקרה. לולא אותה מערכת מתריעה, לא ניתן לדעת כי קיימת תקלה עד אשר היא כבר הופכת לנזק ממשי.
לדוגמא: ברכב- כשיש בעיה במנוע הרכב, היא תחמיר אם לא נתקן אותה. ישנו מנגנון בקרה שתפקידו להדליק נורות אזהרה בלוח השעונים – כך שהנהג יוכל להיות מודע לאותה בעיה.
גם הגוף שלנו, לפי הרפואה הסינית, הוא מערכת מתוחכמת בעלת מנגנון בקרה משוכלל, אשר תפקידו להעלות אל המודעות שלנו למצב של תפקוד לקוי במנגנוני הגוף הפנימיים.
כאב או סימפטום הינם נורות אזהרה שאותו מנגנון בקרה יוצר.
לפי הרפואה הסינית מנגנוני הגוף הפנימיים הם האברים הפנימיים שלנו – לב, כבד, ריאות, טחול ועוד.
כאשר קיים חוסר איזון באחת מהמערכות הללו, ידליק הגוף נורת אזהרה במקום שנוכל לחוש בו.
כל נורת אזהרה כדוגמת תפקוד לא תקין גופני או נפשי שאנו מרגישים, מקורה באחד ממנגנוני הגוף הפנימיים. כך לדוגמא כאב במפרק, כאב גב, כאב ראש, בעיות עיכול, חוסר ריכוז, עייפות, כולסטרול גבוה, למעשה כל כאב או מצב שיוצר חוסר נוחות, הוא רק נורת אזהרה שמדליק גופנו. אצל רוב האנשים המתעלמים מנורות האזהרה או לא מטפלים בה כראוי, התרעת הנורה תלך ותתגבר ולבסוף תופעל "סירנה".
ככל שנטפל יותר בעצמנו ונקנה מודעות לגופנו ייעלמו נורות האזהרה ואנו נהיה יותר רגישים ונוכל לקלוט נורה כשהיא רק נדלקת.האיברים הפנימיים
חשוב להבין שהאיברים הסינים ושפת הרפואה הסינית, היא לא אותה שפה השגורה בפינו, אנשי המערב.
האיברים הפנימיים "הסינים" שונים מהאיברים הפנימיים המערביים.
ניתן להצביע על שני הבדלים עיקריים. הראשון – היכולת לאבחן מצב של חוסר איזון באיבר "הסיני" רגישה בהרבה מהיכולת לאבחון תפקוד לקוי באיבר "מערבי".
לדוגמא: כאשר נאבחן חולשה בכליות, ברוב המקרים רופא רגיל לא יוכל לזהות אותה בבדיקות הרפואה המערבית. כשאיבר פנימי מערבי מגיע למצב של חוסר תפקוד, זהו מצב מתקדם מאוד של מחלה. באמצעות האבחון הסיני אפשר לזהותו בדרך כלל שנים רבות לפני כן.
ההבדל השני בין האיברים הפנימיים הסינים לאלו המערביים הוא ששם האיבר משמש כשם קוד המתייחס למערכות תפקודיות שקיימות בכל הגוף ולא רק באיבר הפיזי. לדוגמא הכבד הסיני הוא לא רק הכבד הפיזי אלא מדבר על מערכת שלמה של תפקודים הקיימים בכל הגוף. בנוסף, לפי הרפואה הסינית אין הבדל בין תפקודים פיזים רגשיים או רוחניים. איבר פנימי האחראי על פינוי פסולת מהגוף שיעבוד בצורה לא תקינה, ישבש את כל מערכות פינוי הפסולת – פיזית, רגשית ורוחנית.
האברים הפנימיים הסינים הם בראש ובראשונה מודעות שפועלת בכל הרמות.

אבחון
הדרך העיקרית ברפואה הסינית לאבחן ולדעת את מצב האיברים הפנימיים היא על ידי הקשבה לדופק בשתי הידיים והסתכלות על הלשון.
בדופק ניתן להרגיש שנים עשר איברים –  מערכות פנימיות, לאבחן את מצב תפקודם ובכך לדעת האם יש הפרעה לתפקוד זה.
אופן אבחון דופק זה שונה בתכלית מהאבחון המערבי. האבחון מתבצע על ידי הקשבה לדופק שמכיל אין-סוף אינפורמציה רלוונטית לכל איבר ואיבר. יש למשל דופק שקופץ נמוך או גבוה דופק דק או עבה רך ועגול או מתוח כמיתר גיטרה –  כל מצב כזה נותן אינפורמציה לרופא הסיני לגבי איבר פנימי מסוים. אחרי האבחון, מתבצע הטיפול עצמו.
מטרת הטיפול ברפואה הסינית היא להשפיע על האיברים הפנימיים מפני ששם נמצא השורש. אם נטפל ולא נשפיע שם, אלא נטפל רק בסימפטום (הוא "נורת האזהרה" שדלקה), הטיפול והריפוי לא יהיו אמיתיים והבעיה תחזור או תתגבר.
ברפואה הסינית קיימות מספר שיטות להשפיע על האיברים הפנימיים.
הדרך שבה עובדות שיטות אלו היא באמצעות אזורים מיוחדים בגופנו הנקראים אזורי השפעה. בנוסף ישנם בגופנו שלוש מאות ששים וחמש נקודות מיוחדות שיכולות להגיע ולהשפיע על אותו איבר.
בדיקור-  מחדירים מחטים לנקודות המיוחדות הללו במטרה להשפיע על האיברים הפנימיים. בטווינה- לוחצים על הנקודות הללו ועובדים על אזורי ההשפעה, כך מביאים לשינוי באיבר הפנימי הנמצא במצב של חוסר איזון.

 להורדת המאמר  לחץ כאן